Elkezdődött a lakossági attitűdváltozás nyomon követése

Kezdetét vette a HungAIRy LIFE integrált projekt tevékenységeihez kapcsolódó társadalmi és gazdasági hatások felmérése. A felmérést kétévente megismételjük.

 

A 8 éves időtartamú projekt első fázisában (2019-2020) kerül sor többek között az Ökomenedzser Hálózat kialakítására, az ökomenedzserek képzésére, a levegőminőségi tervek felülvizsgálatára, a levegőminőség javítását célzó pilot akciók előkészítésére és a lakossági tájékoztató anyagok elkészítésére.
A projekt későbbi fázisaiban (2021- 2026) nagyobb hangsúlyt kap a levegőminőség javítása a pilot akciók megvalósításán és a lakosság szemléletformálásán keresztül. A projekt tevékenységeinek hatása nemcsak a projektben részt vevő települések levegőminőségének alakulásában mérhető, hanem a lakosságra gyakorolt hatás is jelzi a projekt sikerességét, illetve a még fennálló problémákat.

A HungAIRy projekt tevékenységeihez kapcsolódó társadalmi és gazdasági hatások vizsgálata kérdőíves felmérés segítségével már az első fázisban elkezdődik. A kérdőíves felmérés eredményei alapvonalként szolgálnak a kétévente ismétlődő felmérések eredményeivel összevetésben. A kb. 10-15 perces felmérés általános kérdéseket tartalmaz a légszennyezettséggel, a zöldhulladékok kezelésével, a fűtési módokkal, az energiahatékonysággal és a környezetbarát közlekedéssel kapcsolatban. 
 

Az online kérdőíves felmérés elérhető itt

Az anonim kérdőív kitöltésére bárkinek lehetősége van 2020. november 15-ig.

 

Köszönjük az együttműködést!

 

Kép forrása: pixabay.com