A HungAIRy LIFE integrált projekttel kapcsolatban a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. jövőre második alkalommal szervezi meg az Úton a tisztább levegőjű Európa felé című nemzetközi konferenciáját. A rendezvény az európai levegőminőségi szakértők kulcsfontosságú platformja.

Kicsik és nagyok, 7 évestől a 70 évesig – minden korosztály képviseltette magát az idei tekAIRd körbe! pályázaton. A HungAIRy LIFE integrált projekt részeként meghirdetett kampánnyal a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnereinek célja a kerékpáros közlekedés népszerűsítése volt.

A HungAIRy LIFE integrált projekt az egyik legjelentősebb környezetvédelmi probléma megoldását, a levegőminőség javítását célozza 10 magyar településen, köztük Miskolcon is. Az elmúlt időszakban több mint 60 helyen telepítettek mérőegységeket városszerte, a mért adatok a pmmonitoring.hu weboldalon érhetőek el.

2023. október 14-én családi programot szervez a HungAIRy LIFE integrált projektet koordináló Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Budafok-Budatétényi Önkormányzat.
A hétvégi rendezvény célja, hogy megismertessük a gyerekekkel, illetve a velük érkező felnőttekkel a komposztálást és kedvet adjunk ahhoz, hogy otthon is végezzék.

A HungAIRy LIFE integrált projektet koordináló Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. – csatlakozva Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatához – szemléletformáló aktivitással vett részt a település autómentes napi programján, amely egyben a tekAIRd körbe! pályázat kampányzáró eseménye is volt.

A HungAIRy LIFE integrált projektet koordináló Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. másodjára szervezett kerekasztal-beszélgetést a projektben érintett települések – illetve egyes esetekben a településeket magukba foglaló levegőminőségi zónák – levegőminőségi terveinek felülvizsgálatával kapcsolatos tapasztalatokról és az aktuális kihívásokról.

Országszerte több mint 70 helyszínen, bringás reggelivel és uzsonnával folytatódott az európai mobilitási hét programja. A Magyar Kerékpárosklubhoz most is több helyszínen csatlakoztak a HungAIRy LIFE integrált projektben dolgozó szakemberek, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a kerékpározás fontoságára.

A HungAIRy LIFE integrált projektet koordináló Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. – csatlakozva Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatához – szemléletformáló aktivitással vesz részt a település autómentes napi programján 2023. szeptember 22-én 10 órakor az esztergomi Széchenyi téren.

A HungAIRy projektpartnerei ősszel is csatlakoznak a Magyar Kerékpárosklub Bringás Reggeli kezdeményezéséhez 2023. szeptember 19-én. Ilyenkor az előre megadott helyszíneken a reggel munkába, iskolába igyekvő kerékpárosokat finom falatokkal és frissítővel várják munkatársaink, ezzel is jó szokásuk megtartására buzdítva a kerékpárosokat.

A miskolci HungAIRy Ökomenedzser Iroda legújabb kisfilmje az égetés tiltására és káros hatásaira hívja fel a figyelmet. A kisfilm Tóth Árpád: LÁNG című versét dolgozza fel. Előadja: Osváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház színésze.

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9