Változatos programok a Madarak és fák napján

Idén a madarak és fák napján a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. izgalmas környezet- és természetvédelmi programmal látogatta meg a Budafoki Herman Ottó Általános Iskolát. A gyerekeket játékos foglalkozásokon keresztül tehették próbára tudásukat és mélyíthették tudásukat a többek között a környezeti zajról, a levegőről vagy az állatvilágról.

A Kft. szakemberei segítették a gyerekeket abban, hogy jobban megismerjék, mit is jelent a fenttartható életmód, a biodiverzitás és a zajszennyezés. A látogatás lehetőséget adott a diákoknak, hogy interaktív módon tanuljanak a természetről és a környezetről.

A HungAIRy LIFE integrált projekt állomásánál a levegőminőség fontosságát bemutató puzzle-k, színezők és egyéb rajzos játékok várták a gyermekcsapatokat. Ezenkívül figyelmet kapott az otthoni energiatakarékosság és fenntarthatóság, valamint a kerékpározás, mint alternatív, egészséges, és környezetbarát közlekedési mód.

A Grassland-HU LIFE integrált projekt asztalainál a gyerekek tapinthattak terméseket, magyar gyepeken élő állatokat ábrázoló fakirakósokkal játszhattak, valamint madárodút is összeszerelhettek. Mindezen feladatokért cserébe matricákkal és egyéb apró ajándékokkal gazdagodhattak.

A gyerekeknek lehetőségük volt még közelebbről megismerkedni az állatokkal és a természettel a Vadonleső standjánál. A foglalkozás során a résztvevők agancsokat tarthattak a kezükben, emellett izgalmas játékokat is játszottak, amelyekben a lábnyomok alapján kellett felismerni különféle állatfajokat.

A gyerekek részletekbe menően hallhattak a komposztálás fontosságáról és annak a környezetre gyakorolt jótékony hatásáról a környezetvédelem megállónál. Emellett játékos kirakósokkal és szókeresőkkel tanulhatták meg, hogy ők maguk hogyan járulhatnak hozzá környezetünk megóvásához a hétköznapjaik során.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. zajvédelmi munkatársai megismertették a tanulókat a hang és a zaj közötti különbséggel, a decibel, valamint a zajtérképek és a hangszigetelés fogalmával. A gyerekek nagy örömére, kollégáink játékos keretek között megmérték, melyik csapat tud a leghangosabban kiabálni vagy sikítani. Mondani sem kell, a fiatalok beleadtak apait, anyait. A legmagasabb kiabálási érték meghaladta a 120 dB-t.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.