Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Békéscsaba Békés megye megyeszékhelye, de sokan csak a Kolbász Fővárosaként emlegetik. Lakóinak száma: 59.357 fő.

Békéscsaba levegőminőségi helyzetét befolyásoló tényezők: a közlekedési szektor (lakossági és ipari közlekedés, elkerülő út), a lakossági fűtés (szilárd tüzelés, avarégetés), a mezőgazdaság (növénytermesztés és állattenyésztés), az ipar (legfőképpen a homokbányászat) és a meteorológiai viszonyok (szél). Békéscsabán a levegőminőségi tervben foglalt feladatok egy részét már teljesült, illetve a feladatok végrehajtása folyamatban van. Jelentős számú energetikai beruházást hajtottunk végre, illetve kerékpárút fejlesztések is megvalósultak.

Bővebben: bekescsaba.hu

 

A HungAIRy LIFE integrált projektben megvalósuló akciók

Az akció keretében Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának területén új, folyamatos működésű automata levegőminőség-mérő állomás lesz telepítve. Békéscsabán eddig nem volt folyamatos légszennyezettség-monitorozás, ezért mindenképpen indokolt a levegőminőség-mérő állomás telepítése és folyamatos üzemeltetése. Az állomás telepítése fontos a város levegőminőségi adatainak a feltérképezéséhez, a szennyezőanyagok, illetve azok koncentrációjának meghatározásához.

Az akció vezetője Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az akcióban résztvevő partnerek: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., Országos Meteorológiai Szolgálat.