Kerekasztal-beszélgetés a levegőminőségi tervekről

Szerző: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 2023. 09. 25. 11:00

A HungAIRy LIFE integrált projektet koordináló Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. másodjára szervezett kerekasztal-beszélgetést a projektben érintett települések – illetve egyes esetekben a településeket magukba foglaló levegőminőségi zónák – levegőminőségi terveinek felülvizsgálatával kapcsolatos tapasztalatokról és az aktuális kihívásokról.

Kölcsönkapott levegő: a levegőtisztaság legfontosabb teendői

Szerző: KSZGYSZ 2023. 06. 19. 08:49

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége a környezetvédelmi világnap alkalmából újra megszervezte a nagy múltra visszatekintő levegőtisztaság-védelmi szakmai konferenciát. A 2023. június 7-ei rendezvényen Bezegh Barbara a HungAIRy LIFE integrált projekt eddig elért eredményeit mutatta be a szakmai közönségnek.

Folytatódik a levegőminőség javítása Tatabányán

Szerző: Tatabánya.hu 2023. 06. 01. 10:38

Mikroszenzoros levegőminőségmérő állomásokat adták át Tatabányán, a HungAIRy LIFE integrált projekt keretében. A levegőminőségmérő állomások 6 db szenzort tartalmaznak, melyek folyamatosan mérik a kulcsfontosságú légszennyezők, úgy mint a kisméretű aeroszol részecskék (PM10, PM2.5, PM1), nitrogén-dioxid, ózon, kén-dioxid és szén-monoxid koncentrációját.

Jó gyakorlatok a tisztább levegőért!

Szerző: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 2023. 04. 17. 13:32

Önkormányzatok részére rendez workshopot a levegőminőség javítását célzó HungAIRy LIFE integrált projektet koordináló Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 2023. május 3-án. A rendezvényen az érdeklődők megismerhetik többek között a projekt tevékenységét és eddig elért eredményeit, valamint a hatékony levegőminőségi akciók tervezésének módszereit.

Nem titok, hol a leginkább szennyezett a levegő Miskolcon

Szerző: boon.hu 2023. 02. 15. 09:53

A Miskolci Egyetem és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat együttműködésének köszönhetően bárki ellenőrizheti a levegő minőségét. A pmmonitoring.hu weboldalon, Miskolc különböző városrészeiben követheti nyomon a levegőminőség aktuális adatait az odalátogató.

Környezetbarát fatüzelés hete 2022

Szerző: A Mindennapi Kultúráért Egyesület 2022. 10. 03. 09:09

A Környezetbarát fatüzelés napját idén 2022. október 14-én tartják. Magyarországon a jeles nap alkalmából A Mindennapi Kultúráért Egyesület ismét országos kampányt szervez a HungAIRy LIFE integrált projekt keretében. A környezetbarát fatüzelést megismertető, népszerűsítő országos programsorozat 2022. október 10-14. között zajlik.

Szakmai konferencia a levegőminőség méréséről

Szerző: Budapest Főváros Önkormányzata 2022. 05. 12. 14:17

A légszennyezettség csökkentése és a levegőminőség javítását célzó akciók hatékonyságának folyamatos nyomon követése egyre nagyobb hangsúlyt kap a világ nagyvárosaiban, így Budapesten is. A kormányhivatalok által működtetett hivatalos mérőhálózat mellett egyre több civil kezdeményezés is foglalkozik a környezeti levegő mérésével. Évek óta tartó vita, hogy a kétféle mérőrendszer adatai egymással összevethetőek-e, illetve egymást ki tudják-e egészíteni. Erről szólt a 2022. május 5-én tartott szakmai konferencia.

Elkezdi működését Békéscsabán a levegőminőségmérő-állomás

A HungAIRy LIFE integrált projekt (IP) partnereként a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. Békés megye első állandó telepítésű, folyamatos méréseket biztosító mérőállomását telepítette a megyeszékhelyre. A mérőállomás az ózon, a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5, PM10), a nitrogén-oxidok, a kén-dioxid és a szén-monoxid koncentrációját is méri majd, és szolgáltatja az adatokat az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) részére.

Webinárium az égetés, a fűtés és a levegőminőség összefüggéseiről

Szerző: BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. 2021. 11. 30. 16:35

Tiszta levegőt! – avagy hogyan javíthatunk a levegő minőségén magánemberként és szakmai szempontból? címmel tartott webináriumot 2021. november 23-án a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. - a LIFE HungAIRy Információs Napok rendezvénysorozatához kapcsolódóan - a Levegő Munkacsoport, a Főpolgármesteri Hivatal és a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. részvételével.

Közösségi komposztálásra fel!

Szerző: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 2021. 10. 13. 14:18

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. HungAIRy és Grassland-HU LIFE integrált projektjeihez, valamint a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóságának feladataihoz kapcsolódóan családi komposztnapot szervezett 2021. október 9-én a Herman Ottó Konferencia Központban.